МЗС І СБУ ВИРІШИЛИ ВПУСТИТИ В УКРАЇНУ ПЕРСОН НОН-ГРАТА

Понеділок, 9 липня 2007, 14:44

Українська сторона вирішила скасувати рішення про не допуск на свою територію громадян Росії, яким раніше було заборонено в'їзд до держави.

Про це йдеться в спільній заяві СБУ та МЗС України.

Рішення ухвалено на виконання спільних домовленостей президентів України та Російської Федерації.

Службою безпеки України разом із Міністерством закордонних справ України проведено аналіз документальних матеріалів, які відповідно до вимог українського законодавства були підставою для заборони в'їзду на територію України окремим громадянам Російської Федерації.

У повідомленні наголошується, що зазначені рішення "приймалися обґрунтовано та на підставі даних про осіб, діяльність яких була пов’язана з посяганнями на територіальну цілісність і недоторканість України та розпалювання національної ворожнечі".

"В інтересах розвитку українсько-російських відносин на основі добросусідства та взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності, а також з урахуванням відповідних звернень МЗС РФ українська сторона прийняла рішення про скасування згаданих постанов. При цьому це рішення не поширюється на осіб, підозрюваних в тероризмі та в інших злочинах", - йдеться в заяві СБУ і МЗС.

Водночас українська сторона наголошує на тому, що при перетині державного кордону України громадянами Російської Федерації, до яких застосовувалися обмежувальні заходи, їх буде офіційно попереджено про неприпустимість скоєння ними в подальшому дій на шкоду національним інтересам України.

У випадку нехтування таким попередженням, цих громадян буде негайно видворено з України із застосуванням відповідних санкцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування