Калашнікова розбиратимуть в Європі

Середа, 11 липня 2007, 13:50

Справа про напад депутата 5 скликання від Партії регіонів Олега Калашнікова на знімальну групу телеканалу СТБ буде передана до Європейського суду з прав людини.

Про це буде оголошено в четвер об 11:15 під Генпрокуратурою, повідомив голова ГО "За професійну журналістику" Єгор Соболєв.

За його словами, саме його організація є ініціатором судового процесу.

Про позов розповідатимуть жертва нападу журналістка Маргарита Ситник, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко, якій вестиме справу у Європейському суді, та сам Єгор Соболєв.

Оголошення відбудеться під час пікетування журналістами будівлі Генпрокуратури, яке організовує Київська незалежна Медіа-профспілка.

Інцидент між Олегом Калашніковим і журналістами телеканалу СТБ стався рік тому, 12 липня 2006 року перед будинком парламенту. За свідченням Маргарити, та її оператора Володимира Новосада, під час зйомок у наметовому містечку Партії регіонів Калашніков та його помічники силою відібрали зняту відеокасету.

Прокуратура минулого тижня оголосила, що не змогла знайти достатньо доказів для порушення проти Калашнікова кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування