Після Рудьковського "на горіхи" від секретаріату отримав Шуфрич на вертольоті

Середа, 25 липня 2007, 14:30

Заступник глави секретаріату президента Віктор Бондар розкритикував дії уряду у подоланні наслідків стихійного лиха на Волині.

"На жаль, згідно з коментарями тих людей, що там працюють, я не почув, щоб хтось з уряду потужно включився у цей процес", - сказав Бондар на брифінгу у середу.

"Під час мого візиту терміново в цей район прилітав міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. На моє запитання, де він і які роботи проводяться, як провести спільну нараду, я почув, що він відвідав один населений пункт, пройшовся по одній вулиці, сів у вертоліт, сказав готувати експертні оцінки і поїхав", - додав він.

Бондар висловив здивування з приводу інформаційного вакууму, "в якому опинилося населення і ЗМІ".

Він повідомив, що зараз населенню надається допомога у вигляді будматеріалів, йде відселення багатодітних сімей, інвалідів, літніх, одиноких людей, які не можуть подбати про себе самостійно.

Для інших встановлюються намети, в яких також будуть проживати члени мобільних будівельних бригад, що формуються у районах, що не постраждали від буревію.

Крім того вирішується питання доставки питної води та вже відправлено військові польові кухні. Відновлення втрачених документів за допомогою виїзних бригад забезпечить начальник УМВС.

"Люди були розчаровані тим, що вчора деякі члени уряду озвучили інформацію, що уряд займеться питанням після того, як буде чітко дана експертна оцінка подіям, які відбулися", - зазначив Бондар.

"Оцінка очікується у п'ятницю. Я дав доручення, що ніяких очікувань не буде... Чекати якихось бюрократичних проволочок у цій ситуації - це безвідповідально і аморально по відношенню до людей, що залишилися у біді", - додав він.

За словами Бондаря, роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха розпочато за рахунок обласного резервного фонду, "чітко розподілена відповідальність, розмежовані участки".

"З кожного буде спитано так, як ніколи ні з кого не питали. Кожен попереджений про те, що він нестиме персональну відповідальність за ввірену йому ділянку", - додав він.

Бондар повідомив, що повну ліквідацію наслідків стихійного лиха планується закінчити за два тижні.

"Після вчорашньої поїздки, наради ми ще раз зафіксували, що президентська вертикаль дає можливість чітко забезпечити ліквідацію наслідків і дати людям надію, що вони отримають допомогу і необхідні ресурси", - резюмував представник секретаріату.

Коментуючи аварію на Львівщині, Бондар висловив підтримку доручення прем'єр-міністра Віктора Януковича щодо наведення кадрового порядку в "Укрзалізниці".

Також він нагадав, що на місці Миколи Рудьковського подав би у відставку і підтвердив свій намір очолити Міністерство транспорту і зв'язку у випадку, якщо надійде така пропозиція.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування