Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк звинуватив НС-НУ у фальстарті

Середа, 25 липня 2007, 17:39

Перший заступник голови Верховної Ради п'ятого скликання Адам Мартинюк називає передвиборчою агітацією збір підписів за скасування депутатської недоторканності, який організував блок "Наша Україна – Народна самооборона".

Про це він заявив під час робочої поїздки по Закарпатській області в обласному центрі Ужгороді, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"По-перше, це суто передвиборна агітація, яка не має жодних юридичних наслідків, а по-друге  яскравий приклад того, як у нас "поважають" закони саме ті, хто найбільш показово демонструє свою законослухняність", - сказав віце-спікер.

Водночас Мартинюк наголосив на тому, що "виборча кампанія офіційно ще не проголошена, а політична сила, яка діє під патронатом президента і чиї штаби офіційно очолює більшість губернаторів областей, де-факто вже відкрито пішла на вибори".

І це в той час, зазначив віце-спікер, коли "треба збирати врожай в умовах посухи, готуватись до зими, вирішувати інші соціально-економічні питання".

Мартинюк вкотре заявив, що "підстави для проведення дострокових виборів, інспіровані на Банковій, носять "незаконний та антиконституційний характер".

Такі підходи, підкреслив віце-спікер, несуть в собі "загрозу проведення перманентних виборів у майбутньому" в залежності від уподобань чи несприйняття главою держави тих чи інших політичних сил.

При цьому він зазначив, що проведення дострокових виборів потребує великих коштів і саме за рахунок платників податків.

Проте, наголосив Мартинюк, "ці кошти могли б бути направлені на задоволення нагальних соціально-економічних потреб українців".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...