Медведчук іде, але недалеко

П'ятниця, 27 липня 2007, 12:52

Віктор Медведчук підтвердив своє рішення піти з посади глави СДПУ(о), але обіцяє ще послужити партії.

Про це йдеться в його листі, зачитаному на з'їзді СДПУ(о), котрий проходить у п'ятницю в Києві.

Медведчук нагадав, що вирішив залишити посаду глави партії після того, як партія зазнала поразки на виборах.

"Я і зараз глибоко переконаний, що лідер партії, яка зазнала поразки на парламентських виборах, зобов'язаний звільнити дорогу іншим. У демократичному суспільстві, як ви знаєте, це є нормальною практикою", - заявив Медведчук у листі.

"Разом з тим я переконаний, що в партії є перспективні, молоді і здорові сили, здатні трансформувати її, створити нову боєздатну команду і не тільки повернути втрачені позиції, але й досягти нових політичних вершин. Я вірю, що ідеї демократичного соціалізму ще будуть затребувані в Україні", - підкреслив він.

Медведчук також відзначив, що був і залишається переконаним соціал-демократом і, ще зможе "бути корисним партії, який присвятив стільки років свого життя".

"У ситуації, коли в країні процвітає правовий нігілізм із боку тих, хто зобов'язаний стояти на варті Конституції і законності, коли реально існує загроза демократії, а суспільство неухильне штовхають убік диктатури, я не збираюся бути осторонь від політичних процесів в Україні", - заявив він.

"Я упевнений, що в цей складний для України час мої знання, професійний і політичний досвід, моя віра у верховенство права й у принципи демократії ще послужать на благо країни", - запевнив лідер СДПУ(о).

У п'ятницю в Києві проходить XXI з'їзд СДПУ(О), який повинен розглянути заяву Віктора Медведчука про його відставку з посади голови партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування