Балога звинувачує Януковича в підготовці адмінресурсу

Понеділок, 6 серпня 2007, 12:25

Гуртовий похід міністрів у парламент загрожує розгнузданим адмінресурсом, переконаний глава секретаріату президента Віктор Балога .

Балога розцінив масове включення міністрів чинного уряду до виборчого списку Партії регіонів як очевидне свідчення її невпевненості у своїх електоральних результатах, повідомляє прес-служба президента.

"Напевно, "регіонали" добре розуміють, що за рік діяльності нинішнього складу Кабінету Міністрів вони відчутно втратили у підтримці людей, у тому числі і на сході країни, де мешкає найбільше симпатиків ПР", - зазначив голова секретаріату.

"Одна річ – слухати гіпнотичні заяви про зростання добробуту та стабільність, і зовсім інша – бачити великі цифри комунальних рахунків і цінників у крамницях. Тому урядовці вирішили просто: вони хочуть сховатися від відповідальності за наслідки своєї роботи в парламентських стінах, ще й прикрившись депутатською недоторканністю", - зауважив він.

На думку Балоги, міністри зайняли місця ближче до початку списку, щоб мати найбільше шансів потрапити у Верховну Раду.

"Це означає, що Партія регіонів усвідомлює свій близький програш на виборах і розраховує провести у парламент хоча б урядовців", – зауважив В.Балога.

Керівник президентського секретаріату вважає, що участь у виборчих перегонах майже всього складу Кабміну загрожує широким застосуванням адміністративного ресурсу і тиску.

Він нагадав, що у 2006 році, під час кампанії з виборів до ВР, лідер Партії регіонів Віктор Янукович вимагав відставки міністрів, які балотуються в парламент.

"Однак сьогодні змінилися обставини – змінилися й мотиви та дії. З волі та благословення керівника уряду лише в першій сотні кандидатів від ПР, окрім нього самого, є два десятки віце-прем’єрів, міністрів і їхніх заступників. Про їх відставки з посад не сказано ані слова, що підштовхує до висновку про розрахунок "регіоналів" на безлімітний адмінресурс", - зауважив Балога.

Водночас він підтвердив, що ніхто із працівників секретаріату президента не балотується до Верховної Ради.

"Отже, будь-які закиди в адмінресурсі відсьогодні мають тільки одного адресата – будинок уряду", - заявив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News