Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК НЕ ПУСТИЛА БЮТ НА ВИБОРИ

Субота, 11 серпня 2007, 11:16

Центральна виборча комісія не зареєструвала кандидатів у народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко.

На засіданні у п'ятницю за пропозицію зареєструвати список БЮТ проголосували лише 7 членів ЦВК з необхідних восьми, сім членів ЦВК утрималися. У засіданні брали участь 14 членів ЦВК. Броніслав Райковський був відсутній.

Зокрема, члени ЦВК від коаліції вимагали відмовити в реєстрації всім 450-ти кандидатам, внесеним у список, у зв'язку з розбіжністю даних про місце проживання зазначених у списку і в автобіографіях кандидатів. Так, у виборчому списку був зазначений лише населений пункт, а в автобіографії - повна поштова адреса.

Обговорення даного питання затяглося до опівночі і безпосереднє голосування відбулося у дві хвилини після опівночі, тобто після закінчення терміну для ухвалення рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації.

Голова ЦВК Володимир Шаповал відзначив, що оскільки в членів ЦВК "виникла проблема", то необхідно оголосити перерву в засіданні. "Думаю, завтра ми повернемося до цього питання", - сказав він.

Представник БЮТ у ЦВК Петро Крупко заявив, що юристи блоку негайно приступають до підготовки судового позову про оскарження бездіяльності ЦВК.

"Ви стали свідками політичної розправи над БЮТ, і наміру не допустити нас до виборів", - заявив він в інтерв'ю журналістам.

Він підкреслив, що ніяких правових підстав для неприйняття рішення про реєстрацію кандидатів за списком БЮТ немає. "Все це надумані, чисто політичні мотиви", - переконаний Крупко.

Він також висловив упевненість, що в суду досить правових підстав для того, щоб визнати неправомірною бездіяльності ЦВК і зобов'язати її зареєструвати кандидатів від БЮТ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування