Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович просить Генпрокуратуру перевірити Тендерну палату

Четвер, 16 серпня 2007, 17:47

Прем'єр-міністр Віктор Янукович розкритикував роботу Тендерної палати з організації державних закупівель і заявив про намір найближчим часом заслухати звіт слідчої комісії і прокуратури за підсумками перевірки діяльності палати.

"Більшої корупції, ніж у Тендерній комісії (палаті) - нема", - заявив прем'єр на зустрічі з активом Харківської області в Харкові в четвер.

Він нагадав, що близько місяця тому на зустрічі з президентом Віктором Ющенком досягнута домовленість про створення слідчої комісії для перевірки роботи Тендерної палати і всієї системи держзакупівель у зв'язку її неефективністю.

Глава Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, виступаючи на нараді, ще раз розкритикував роботу Тендерної палати. Ситуацію в сфері держзакупівель він охарактеризував як "дуже складну, щоб не сказати катастрофічну".

Глава області особливо зупинився на монопольному становищі на ринку держзакупівель ТОВ "Європейське консалтингове агентство".

"Необхідність співробітництва з цим агентством призводить як до додаткових витрат грошей, так і до затягування процесу закупівель", - сказав Аваков.

Він відзначив, що тільки за поточний рік Харківська область, за підрахунками фахівців, повинна виплатити ТОВ "Європейське консалтингове агентство" від 50 млн грн до 70 млн грн як плату за його послуги. При цьому, відзначив він, термін проведення закупівель складає близько трьох місяців.

Аваков вважає невиправдано високою плату за консалтингові послуги цього агентства.

Він попросив Януковича докласти зусиль до врегулювання ситуації в сфері держзакупівель.

Зокрема, Аваков вважає за необхідне створення загальнодержавної інформаційної системи в інтернеті для розміщення інформації про плановані торги.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет (АМК) України оштрафував на 875,7 тис. грн ТОВ "Європейське консалтингове агентство" за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з оприлюднення інформації про державні закупівлі в інтернеті.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування