Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає від Януковича "порішити" долю Шуфрича

Вівторок, 21 серпня 2007, 19:21

Президент Віктор Ющенко вимагає від прем'єр-міністра Віктора Януковича прийняти рішення щодо подальшого перебування Нестора Шуфрича на посаді міністра з надзвичайних ситуацій.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога після телефонної розмови з Ющенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Як відомо, у вівторок Ющенко перебував з одноденним візитом на Херсонщині. За словами Балоги, глава держави завершив програму свого робочого візиту на Херсонщину, після чого "борт номер один" взяв курс на столицю.

Однак із висоти польоту Ющенко побачив лісову пожежу на великій площі, хоча буквально перед відльотом міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич відрапортував президенту про локалізацію вогнищ займання і успішне приборкання вогняної стихії в області.

Станом на 19 годину глава держави перебуває в оперативному штабі з ліквідації лісових пожеж у Херсоні і особисто перебрав на себе керівництво пожежно-рятувальними роботами.

Він доручив прем'єр-міністру задіяти для гасіння вогню підрозділи міністерства оборони та з надзвичайних ситуацій, пожежні бригади з прилеглих до зони лиха регіонів.

Ющенко вимагає приборкати займання у стислі терміни, аби не допустити розповсюдження вогню на інші лісові масиви.

За словами Балоги, президент вважає, що своєю фальшивою доповіддю керівник МНС увів в оману не лише його, а й суспільство.

"Міністр виявив свою цілковиту некомпетентність і непоінформованість. Президент вкотре переконався, що цей урядовець, як і у випадку з фосфорною аварією на Львівщині, не володіє ситуацією і не тримає в руках важелі керівництва", - зазначив глава секретаріату.

"Некомпетентним і непрофесійним людям нічого займати урядові пости. Провали у роботі таких діячів надто дорого обходяться людям і державі", – передав слова президента Балога.

У зв'язку із ситуацією Ющенко направив Януковичу телеграму із вищезазначеними вимогами.

Серед них вимога "невідкладно прийняти рішення про відсторонення Шуфрича від виконання обов'язків міністра та в установленому порядку порушити питання про звільнення його з посади як такого, що неспроможний забезпечити доручену ділянку роботи".

Про вжиті заходи президент просить доповісти особисто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...