Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський відмовився спілкуватися зі слідчими СБУ

Четвер, 6 вересня 2007, 14:02

Міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський заявляє про відсутність підстав давати показання слідчим СБУ з приводу його заяв про можливість масштабних терактів на транспорті.

Про це він сказав під час прес-конференції у Дніпропетровську, повідомляє УНІАН.

"Абсолютно немає жодних підстав давати пояснення СБУ. Всі матеріали я передав СБУ раніше. А зараз покажу копію листа на ім'я президента Віктора Ющенка від 23 серпня, в якому я, посилаючись на повідомлення у ЗМІ, попереджував про можливі інциденти на транспорті", - підкреслив міністр.

За його словами, реакції від президента, його секретаріату та СБУ не надійшло. Рудьковський зазначив, що саме це і "нагнітання ситуації" спонукало його до оприлюднення позиції щодо ймовірних терактів.

Рудьковський додав, що не його справа - попереджувати надзвичайні ситуації на транспорті: "Хай СБУ працює. Я не хотів би, щоб вони розслідували ситуації за фактами".

Крім того міністр наголосив, що СБУ, замість того, щоб попереджувати неправомірні дії в Україні, займається політичним піаром.

Він заявив, що спецслужби до цього часу не знайшли людей, які "пустили під укіс "Столичний експрес".

Агентство повідомляє, що у четвер після наради з Рудьковським на Придніпровській залізниці представники оперативно-слідчої групи СБУ намагалися отримати у нього пояснення щодо його попередніх заяв. Однак міністр категорично відмовився спілкуватися зі слідчими СБУ.

На питання журналістів, Рудьковський також повідомив, що не знає про позачергове засідання міжвідомчої координаційної комісії антитерористичного центру при СБУ, куди його викликано на 7 вересня для надання пояснень по суті.

Як відомо, 4 вересня Рудьковський в ефірі 5 каналу заявив про підготовку секретаріатом президента масштабної катастрофи з людськими жертвами.

Він звернувся до СБУ з вимогою вжити заходів по недопущенню сценарію "мукачівської банди, яка засіла на Банковій".

5 вересня СБУ направила запит Рудьковському з вимогою надати інформацію з приводу його заяв щодо можливої підготовки теракту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...