Через зброю Ківалова полетіли голови

Четвер, 13 вересня 2007, 13:28

Служба безпеки України висловлює здивування позицією представника Партії регіонів Сергія Ківалова з приводу інциденту із його зброєю в аеропорту "Бориспіль".

"Нас дивує заява Ківалова, яку вчора поширили ЗМІ, що йому нічого не відомо про цей випадок. Або ЗМІ щось переплутали, або з Ківаловим стався напад амнезії", - сказала на прес-конференції в четвер речник СБУ Марина Остапенко.

"Я можу сказати офіційно, що інцидент мав місце", - додала вона.

Остапенко розповіла, що службове розслідування, проведене службою безпеки аеропорту "Бориспіль", встановила, що Ківалов намагався пронести на борт літака пістолет.

За її словами, під час проходження через рамку безпеки "у нього щось запищало, а на питання працівника, чи є у нього металеві речі, він нічого не відповів, а почав рухатися далі".

За словами Остапенко, зброю у кишені Ківалова помітив один з пасажирів вже на борту літака, про що розповів командиру екіпажа, після чого на борт прибули працівники служби безпеки.

"Працівники авіаційної безпеки вилучили зброю у спеціальний контейнер, а необхідні для провезення зброї документи, були оформлені на борту літака", - додала вона.

При цьому Остапенко зазначила, що порушення Ківаловим полягає в тому, що він мав заповнити відповідну картку про вилучення зброї в аеропорту і не проносити пістолет на борт літака.

Остапенко також повідомила, що за результатами перевірки двом працівникам аеропорту було винесено догану, а одного звільнено.

На питання журналістів, чи має понести покарання сам Ківалов, Остапенко відповіла:

"Він дійсно порушив закон, але відповідальність настає, коли інцидент має негативні наслідки. У даному випадку зброю було вчасно виявлено, літак не запізнився, пасажири не постраждали".

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування