В Україні не встигли перемогти демократи, а Газпром уже погрожує відключити газ

Вівторок, 2 жовтня 2007, 16:51

"Газпром" може розпочати скорочення постачань природного газа в Україну у випадку неврегулювання в жовтні боргу української сторони в розмірі більше 1,3 мільярди доларів, про що повідомив у вівторок своїх європейських партнерів, повідомила прес-служба російського газового холдингу.

"З огляду на наближення осінньо-зимового максимуму споживання газу і систематичне невиконання українською стороною чинних контрактів, "Газпром" буде змушений, у випадку неврегулювання боргу в жовтні, почати скорочення постачань природного газу для споживачів України", - йдеться в заяві для преси, повідомляють РИА Новости.

"Газпром" у вівторок надіслав своїм європейським партнерам повідомлення про існуючі проблеми з постачаннями газу в Україну.

"Російська сторона цілком виконує свою частину контракту. У той же час, заборгованість української сторони за постачання газу складає більш 1,3 мільярда доларів", - вказується в повідомленні.

У ньому відзначається, що "Газпром" неодноразово ставив перед українськими колегами питання про якнайшвидше погашення боргу за газ.

"Але жодних реальних дій не відбувається", - йдеться в заяві.

Російський газовий холдинг заявляє, що "погоджена на 2007 рік ціна газу для України цілком враховує рівень платоспроможності української економіки". "Україна готова до ринкового ціноутворення на газ", - відзначається в заяві.

"Газпром" розраховує на конструктивне вирішення проблеми заборгованості нашими українськими партнерами і зі свого боку зробить усе, щоб у повному обсязі виконати всі зобов'язання з експортних контрактів", - йдеться в повідомленні.

"Газпром" у вівторок направив своїм європейським партнерам повідомлення про існуючі проблеми з постачанням газу в Україну в зв'язку з заборгованістю українською стороною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...