Соціалісти розкопали доручення Ющенка звільнити Семенюк

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 16:24

Президент Віктор Ющенко дав розпорядження секретарю РНБО Івану Плющу підготувати засідання Ради Національної безпеки й оборони, яким рекомендується звільнити з посади голови Фонду держмайна Валентину Семенюк.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СПУ, яка наводить текст доручення Ющенка.

Так, президент вимагає розглянути ситуацію, що склалася у сфері приватизації та проблеми пов'язані із забезпеченням захисту права державної власності.

На думку Ющенка, порушення під час продажу держмайна ФДМ "мають системний характер".

"Найбільш гучними стали конкурси з продажу державних пакетів акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" та ВАТ "Комсомольське рудоуправління". В обох випадках було штучно обмежено коло учасників конкурсів, що призвело до неконкурентного продажу пакетів акцій зазначених товариств. Фондом державного майна не було взято до уваги відповідні застереження Служби безпеки та Спеціальної комісії Верховної Ради з питань приватизації", - сказано у документі.

Ющенко також вважає неефективними дії ФДМ щодо підготовки до продажу державних пакетів акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" та ВАТ "Укртелеком", що "призвели до затримки з їх роздержавленням, що негативно позначається на інвестиційній привабливості цих об'єктів та втрати економічних вигід держави".

У зв’язку з цим у проекті рішення РНБО сказано "визнати за необхідне відсторонити Семенюк від виконання повноважень" голови ФДМ, а прем'єр-міністру доручено забезпечити вирішення в установленому порядку питання щодо подальшого перебування Семенюк на цій посаді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: