Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До дня народження Путіна російська влада "розкрила" справу Політковської

Понеділок, 8 жовтня 2007, 12:03

Справу про вбивство російської журналістки Анни Політковської розкрито, затримані виконавці злочину, слідству відомо, хто кіллер, а також є припущення щодо замовника цього злочину.

Про це заявив старший слідчий з особливо важливих справ Слідчого комітету при прокуратурі Росії Петрос Гарібян, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вбивство розкрито. Але інша справа, що треба встановити весь ланцюжок: від замовника до виконавця - і підготувати для суду незаперечні докази провини", - сказав Гарібян в інтерв'ю "Новій газеті".

За його словами, у справі про вбивство Політковської до даного моменту обвинувачення пред'явлені 11-ти фігурантам, арештовано 10. "Але список поки не закритий", - додав слідчий.

"Кіллеру ми поки не висунули обвинувачення, але знаємо, хто він", - підкреслив Гарібян.

Відповідаючи на питання, чи можна говорити про те, що арештовані підозрювані безпосередні організатори і виконавці вбивства, слідчий сказав:

"Що стосується виконавців - так. Якщо ви під організаторами розумієте тих, хто координував діяльність виконавців, пов'язував між собою різні ланки злочинного ланцюжка, - теж так".

"Є гарні тенденції: ми зараз цілеспрямовано працюємо по посередниках і організаторах. Що ж стосується замовників, то в нас є цікаві припущення - так скажемо. І не скажемо поки нічого більше", - сказав Гарібян.

При цьому він додав, що звільнені раніше з-під варти двоє підозрюваних у даній справі "не причетні до вбивства Політковської".

Водночас у неділю в центрі Москви пройшов мітинг, присвячений річниці з дня убивства Політковської.

Учасники акції тримали плакати з закликами знайти вбивць Політковської, вони принесли із собою портрети журналістки і гвоздики.

За оцінками радника лідера РНДС Олени Дикун, у Новопушкінському сквері зібралося від 1,5 до 2 тис. осіб, за даними міліції - від 500 до 1 тис. осіб.

Виступаючи на мітингу президент Фонду захисту гласності Олексій Симонов відзначив, що Політковська стала 211-м убитим у Росії журналістом з 1993 року.

Водночас, 7 жовтня, у день смерті Політковської, президент Росії Володимир Путін відзначив свій 55-річний ювілей, на честь чого в Кремлі було скликано урочистий прийом.

У своєму вітанні Путіну президент Віктор Ющенко відзначив, що Україна високо цінує його досягнення на посаді глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування