Кличко завдасть Черновецькому і Довгому останнього удару

Вівторок, 16 жовтня 2007, 11:06

Депутат Київради Віталій Кличко стверджує, що братиме участь у наступних виборах Київського міського голови.

Про це Кличко заявив у вівторок у Києві, повідомляє УНІАН.

"Я буду брати участь у наступних виборах мера. Якщо будуть вибори… всі ті дії, які сьогодні відбуваються в Київраді, які відбуваються в Києві, ще більше стверджують мене в думці, що я повинен балотуватися на цю посаду", - сказав він.

Крім того, Кличко повідомив, що його фракція у Київраді вимагає в Окружному адміністративному суді Києва скасувати 496 рішень Київради, ухвалених на сесії 1 жовтня.

"Сьогодні до Окружного суду міста Києва були подані документи для того, щоб скасувати незаконні рішення про виділення 3 тис. га київські землі, що складає близько 4% від загальної площі міста", – сказав Кличко.

За його словами, блок аргументував свій позов тим, що на сесії Київради 1 жовтня не було кворуму, а рішення ухвалювалися з порушенням регламенту.

Крім того, за словами Кличка, у своєму позові блок вимагає притягти до відповідальності тих людей, які були причетні до ухвалення цих рішень.

За даними експертів, вартість землі, що була виділена на сесії 1 жовтня, складає від 7 до 10 млрд. доларів.

За словами Кличка, фракції Блоку Юлії Тимошенко і Парії регіонів у Київраді також мають намір вимагати в суді скасування цих рішень.

У позовній заяві відповідачами за позовом Кличка визначені Київрада і її секретар, заступник мера Києва Олесь Довгий.

У зв'язку з цим Кличко також просить суд стягнути з відповідачів судовий збір у розмірі 2,461 тис. гривень.

У позові також зазначено, що з 643 рішень, які були розглянуті на сесії 1 жовтня, депутати не одержали 496 проектів рішень, у зв'язку з чим предмет голосування з цих питань був відсутній.

Як відомо, на сесії 1 жовтня Київрада розглянула близько 600 рішень, більшість з яких стосувалися відводу земельних ділянок.

У сесії не брали участі фракції Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів і Блоку Кличка.

Депутати цих фракцій блокували трибуну в сесійній залі, заявивши, що в голосуванні беруть участь картки депутатів, що відсутні в залі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування