Тимошенко підтвердила, що з 1 січня зніме з юнаків повинність

Середа, 17 жовтня 2007, 17:26

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко підтвердила, що у разі ухвалення закону про введення контрактної військової служби, передбаченого коаліційною угодою, з 1 січня 2008 року буде скасовано обов’язковий призов юнаків до армії.

"До всіх питань треба підходити професійно. З 1 січня загальнообов’язкова повинність буде скасована, як ми і обіцяли", - сказала Тимошенко на прес-конференції у середу.

На питання, скільки коштів треба передбачити в держбюджеті для введення контрактної служби, лідер БЮТ назвала цифру у 50 мільйонів гривень.

"У нас усього 121 тисяча в армії служить. З них призову - десь до 30 тисяч, включаючи патрулювання внутрішніх військ", - уточнила Тимошенко.

"З них половина буде ще з минулого призову (юнаки, яких призвали на службу у 2007 році). Значить десь 15 тисяч", - додала вона.

За словами лідера БЮТ, "враховуючи, що контрактників треба значно менше, ніж солдатів на строкову службу, якщо створювати професійну армію, там не потрібно великих грошей".

"Це є фактично заробітна плата. Бо всі потужності Міноборони залишаться", - відзначила Тимошенко.

На питання, як зможуть співпрацювати у цьому питанні Тимошенко і міністр оборони Анатолій Гриценко, який заявляв про неможливість переходу на контрактну армію з 2008 року, один з лідерів "НУ-НС" В’ячеслав Кириленко відповів:

"Вони будуть змушені шукати спільне рішення, яке зможе реалізувати програмові засади".

Водночас Тимошенко підтвердила готовність виконання обіцянки про повернення громадянам втрачених заощаджень Ощадбанку СРСР протягом 2 років.

При цьому вона запевнила, що борги будуть погашені "на безінфляційній основі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування