Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вексельберг виплатить постраждалим у Дніпропетровську по 500 тисяч

Четвер, 18 жовтня 2007, 10:29

Підконтрольна російському мільярдеру Віктору Вексельбергу компанія "Газекс" виплатить по 100 тис. доларів жертвам вибуху побутового газу в житловому будинку в Дніпропетровську.

Про це заявив представник компанії Валентин Землянський, повідомляє УНІАН із посиланням на агентство "Рейтер".

За словами Землянського, це рішення "ніяк не пов'язане" зі звинуваченнями з боку лідера БЮТ Юлії Тимошенко, яка напередодні закинула російському магнату звинувачення в бездушності.

"Ми не піддаємося на політичні провокації. Є трагічна ситуація, ми на неї реагуємо. Нам не потрібен піар на крові", - сказав представник компанії.

"Газекс" належить КЕС-холдингу Вексельберга і контролює АТ "Дніпрогаз". Також "Газекс" оплатить лікування постраждалих в результаті вибуху.

Як відомо, 17 осіб загинуло від вибуху побутового газу в 10-поверховому житловому будинку в суботу в Дніпропетровську.

Ймовірною причиною вибуху називають різке збільшення тиску в газових розподільних мережах, а також їх зношеність.

16 жовтня Тимошенко заявила: "Те, що Вексельберг абсолютно ніяк не відреагував на це, те, що вони навіть допомоги людям ніякої не надали, говорить про те, наскільки йому байдуже в Російській Федерації спостерігати за тим, як в місті Дніпропетровську все відбувається".

Крім того, президент Віктор Ющенко висловив обурення відсутністю будь-якої допомоги з боку акціонерів ВАТ "Дніпрогаз" при ліквідації наслідків вибуху.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування