Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія Привата заробила 3% "Укртатнафти" на рокіровках з її керівництвом?

Вівторок, 23 жовтня 2007, 18:32

ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) з ініціативи відновленого судом у посаді голови правління Павла Овчаренка продала 3% своїх акцій ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз", що веде реєстр акціонерів "Укртатнафти".

"Зараз у терміновому порядку продано 3% частки "Укртатнафти" цьому ж підприємству, щоб виключити всі законні можливості, на яких "Укртатнафта" у праві самостійно вести свій реєстр акціонерів", - сказав журналістам відсторонений від посади глави правління компанії Сергій Глушко Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час перший заступник генерального директора "Татнефти" Наїль Маганов повідомив журналістам, що російське АТ "Татнефть" відновить постачання нафти на ЗАТ "Укртатнафта" після відновлення в посаді голови правління компанії Сергія Глушка.

"У нас є договір з "Укртатнафтою" про постачання нафти. Як тільки Глушко займе своє робоче місце, ми звернемося в суди й у "Транснефть", щоб розблокувати постачання", - сказав Маганов.

Як повідомлялося, Павло Овчаренко, який очолював "Укртатнафту" у 2003-2004 роках, за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення в посаді в п'ятницю приступив до керівництва підприємством. У той же час голова правління "Укртатнафти" Сергій Глушко заявив про силове захоплення підприємства.

У цьому зв'язку АТ "Татнефть", що є основним постачальником сировини на НПЗ, припинило постачання нафти.

Прем'єр-міністр Татарстану, голова ради директорів ВАТ "Татнефть" Рустам Минниханов 19 жовтня звернувся до президента і Кабінету міністрів України з проханням втрутитися в ситуацію навколо ЗАТ "Укртатнафта".

За інформацією ЗМІ, "Укрнафтогаз" є компанією, контрольованою Приватом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування