Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров за широку коаліцію, де не буде тільки комуністів

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 20:33

Член "Народного союзу Наша Україна" Юрій Єхануров виступає за створення широкої парламентської коаліції, в якій не має бути лише Компартії.

"У нас існувала домовленість з БЮТ про те, що ми спільно працюватимемо у парламенті. Але ми також маємо бути відкритими для тих, хто бажає бути в коаліції", - сказав він в інтерв'ю "Контрактам".

"Передусім це, звичайно, Блок Литвина. Також у більшості має бути і Партія регіонів", - уточнив член "НСНУ".

Єхануров наполягає на тому, щоб "Регіони" були залучені до переговорного процесу: "Все ж таки вони виграли ці вибори, хоча й ризикують залишитися на узбіччі".

"У коаліції немає місця тільки комуністам. Треба зробити висновки з минулих виборів і минулих політичних баталій - поділ на своїх-чужих за територіальною ознакою небезпечно експлуатувати", - додав він.

На думку Єханурова, заяви з боку БЮТ і деяких представників "НУ-НС" проти коаліції з Партією регіонів – "це помилка".

Крім того, він переконаний, що "спікер має бути обраний не просто коаліційною більшістю, а всім парламентом, бо голова Верховної Ради повинен відповідати інтересам усіх груп, які у ній представлені - тільки в такому випадку парламент працюватиме".

Єхануров зазначив, що "особисто проти Юлії Володимирівни" Тимошенко нічого не має, "але її погляди не завжди прийнятні для нього".

"Розумію, що коли політична сила йде на вибори, то її програма має бути яскравою. Проте уявляю, що відчуває Віктор Пинзеник, коли читає програму "Український прорив", - сказав член "НСНУ".

"Мені його шкода, тому що він один з найвидатніших фінансистів України, але його змусили танцювати під таку мелодію", - додав він.

Єханурову "здається, що на цих виборах у всіх політичних сил "зірвало різьбу": "Вони почали нести таке, за що мені як фахівцю було б дуже соромно. Здається, навіть збираються виконувати свої обіцянки, хоча розуміють, що це неможливо".

"Через кілька місяців політики будуть змушені заявити, що їм хтось заважає працювати. Напевно, навіть графіки склали, коли і хто буде винуватим", - додав він.

За словами Єханурова, Україна розділена "на дві різні моделі ідентичності: європейську, яку сповідує "Наша Україна", та євразійську - Партії регіонів".

"Саме ці дві політичні сили мають знайти формулу співіснування на основі патріотизму та демократичних цінностей", - резюмував він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування