Харківський губернатор заявляє, що з нього вимагають хабарі

Середа, 31 жовтня 2007, 10:39

Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков звинувачує "Газ України" у здирництві і зриві домовленостей щодо поставок газу.

У вівторок ввечері Аваков заявив, що обладміністрація виконала зобов'язання щодо розрахунків за газ, узяті в п'ятницю на селекторній нараді, що проводив віце-прем'єр Володимир Рибак, повідомляє "МедіаПорт".

"За останні два дні ми на вимогу "Нафтогазу" заплатили 9 мільйонів гривень по підприємству "Дирекція розвитку інфраструктури території". Узяли кредити", - розповів губернатор.

Реклама:

"Після чого - далі я застосую формулювання, що зрозуміє прокурор, - у мене склалося враження, що з нас хочуть щось більше, ніж платежі в бюджет, і мені здалося, що вони хочуть хабар", - додав він.

"Я привселюдно заявляю, що ми виконали всі умови з оплати, що були поставлені віце-прем'єром Рибаком і підписані віце-прем'єром Рибаком", - заявив губернатор.

"Я стверджую, що зараз працівниками ДК "Газ України" застосовується несумлінна гра, у якій з нас вимагають гроші. Я попередив їх, що з нами така гра не пройде", - додав він.

ВІДЕО ДНЯ

Аваков звернувся до прокурора з проханням вважати його заяву зверненням в органи прокуратури: "І прошу сесію підтримати моє таке звернення".

Однак більшість депутатів, що були присутні у залі, відмовилися підтримати губернатора, пославшись на те, що його заява пролунала відразу після того, як було прийняте рішення про перерву в сесійному засіданні до півдня середи.

За інформацією обладміністрації, без центрального опалення залишаються Куп'янський, Шевченківський, Дергачівський, Барвенківський і Золочівський райони, а також міста Куп'янськ і Люботин.

Усі їх повинно забезпечувати теплом обласне КП "Дирекція інфраструктури розвитку території".

Як повідомив віце-губернатор Олег Шаповалов, у п'ятницю на селекторній нараді, яку проводив віце-прем'єр Рибак, була досягнута домовленість про те, що ДК "Газ України" дасть газ "Дирекції інфраструктури розвитку території", якщо буде погашено 9 мільйонів гривень боргу.

За словами Шаповалова, ця сума була перерахована до 16-15 години понеділка. "Проте, "Газ України" лімітів не виділяє і відмовляється виконувати протокольне доручення віце-прем'єра", - заявив Шаповалов.

Він додав також з посиланням на заступника директора "Дирекції розвитку інфраструктури", що керівництво "Газ України" "висуває додаткові умови". Однак не назвав їх, пославшись на те, що особисто при бесіді не був присутній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування