Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розшаркався у реверансі перед Ющенком

П'ятниця, 2 листопада 2007, 16:36

Прем’єр Віктор Янукович вважає однією з головних причин інфляційних процесів в державі незбалансованість рішень центральної та місцевої виконавчої влади.

Про це він сказав на нараді за участю президента у Кабінеті міністрів.

"За місяць різниця (у цінах на товари масового вжитку) склала 15-20%. Чому це так? Відповідь на це питання лежить виключно в площині розбалансованості виконавчої вертикалі влади", - сказав Янукович.

Прем’єр запропонував президенту провести ревізію виконання рішень президента та уряду на місцях і пообіцяв особисто інформувати Віктора Ющенка про її результати.

Він закликав представників регіональної влади "не ділитися на своїх і чужих", а консолідувати зусилля задля подолання зростання цін.

Торкаючись теми ринку виробництва олії, Янукович в черговий раз висловив подив тим, що внутрішня ціна на ньому є вищою, ніж ціна на імпортовану сировину в Україну, яка сама виробляє олію.

Він наголосив, що у зв’язку зі зростанням цін держава припинила експорт олії, "але це захід тимчасовий".

Янукович також закликав Антимонопольний комітет проявляти більш жорстку позицію у відносинах з підприємцями, що працюють на цьому ринку і "монопольно підвищують ціни на продукти першої необхідності".

Він закликав контролюючі органи "не констатувати факти (зростання цін), а діяти".

"Ви не статист, Олексію Олексійовичу, ви орган виконавчої влади", - звернувся прем’єр до голови АМКУ Олексія Костусєва.

Він також наголосив на необхідності організації прозорого аграрного ринку.

"Я пам’ятаю, Вікторе Андрійовичу, як ви ще на початку 95-го року організовували перші біржові торги зерна в приміщенні Нацбанку. І те, що ви сьогодні сказали, я абсолютно з вами згоден. Це недолік часу, який ми не використали для того, щоб організувати дійсно біржову торгівлю в аграрному секторі економіки, і перш за все хлібом", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування