Путін вирішив перераховувати всіх українців

Вівторок, 6 листопада 2007, 09:35

Росія має намір поширити на українських громадян дію норми закону про обов'язковий облік у міграційних органах іноземців, що в'їжджають на російську територію більш ніж на троє діб не з метою працевлаштування.

Про це стало відомо з інформованих джерел, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Наприкінці жовтня 2004 р. протоколом про внесення змін в угоду між урядами України і Росії про безвізові поїздки громадян двох країн було закріплено, що українським громадянам, що їдуть у Росію на термін до трьох місяців, не потрібно буде одержувати реєстрацію для перебування в РФ.

Підтверджувалося також, що громадяни обох країн як і раніше зможуть перетинати спільний кордон за внутрішніми паспортами.

При цьому громадяни обох країн, відповідно до протоколу, повинні мати при собі міграційну карту з оцінкою органу прикордонного контролю.

Як відомо, з 15 січня 2007 р. у РФ набирають сили закон "Про міграційний облік" і поправки до закону про правове положення іноземних громадян.

Цими документами введений певний порядок постановки на міграційний облік для громадян СНД, що користуються правом безвізового в'їзду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News