Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці просять захисту у Путіна

П'ятниця, 9 листопада 2007, 13:24

Більше трьохсот читачів і співробітників Бібліотеки української літератури в Москві просять Президента Росії Володимира Путіна звернути увагу на складну ситуацію, що склалася навколо установи і в ній безпосередньо.

Про це говориться в їхньому зверненні, переданому УНІАН прес-службою регіональної громадської організації "Українці Москви".

Підписанти документа нагадують, що минулого року бібліотека одержала нове приміщення на вул.Трифонівській, 61 в Москві.

"Проте не пройшло і півроку, як Бібліотека української літератури стала об`єктом нападок недоброзичливців", "...допускались хуліганські витівки (що ніяк не присікаються владою), нав`язувалися ідеологічні і політичні кліше, що сіяли ворожнечу і непорозуміння між людьми".

"Вважаємо, - зазначається у зверненні, - що розібратися в обстановці, що склалася, має незалежна комісія, покликана досконально розслідувати ситуацію, що склалася в бібліотеці, і до якої увійдуть разом з експертами компетентних державних відомств і організацій також і представники читацької громадськості, Об`єднання українців Росії, регіональної громадської організації "Українці Москви", Товариства любителів української книги".

Також читачі і співробітники вважають за необхідне "в умовах гласності на конкурсній основі вирішити і назріле питання призначення нового директора Бібліотеки української літератури".

*** Бібліотека української літератури відновила свою роботу (на правах відділу однієї з бібліотек Москви) 17 грудня 1989 року. 19 грудня 2000 року уряд Москви прийняв постанову про створення державної установи культури "Бібліотека української літератури". В даний час бібліотека – єдиний в Російській Федерації державний український бібліотечний комплекс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...