Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський танкер залив Тузлу мазутом?

Неділя, 11 листопада 2007, 11:45

У неділю о 3 год. 35 хв. у південній частині Керченської протоки під час сильного шторму розколовся танкер "Волгонефть-139" під російським прапором, завантажений 4000 тонн мазуту.

За попередніми даними, внаслідок розколу судна у море вилилося до 1000 тонн мазуту, повідомляє прес-служба міністерства транспорту та зв’язку України.

На борту судна знаходилося 13 членів екіпажу. Жоден з членів екіпажу не постраждав, усі знаходяться у кормовій частині судна.

Прес-служба зазначає, що наразі підготовлено буксири на допомогу російському танкеру з портів Керч та Кавказ, а також гелікоптери для зняття екіпажу.

У всіх портах України за наказом державної інспекції України з безпеки судноплавства оголошена підвищена готовність до надання рятувальних дій та ліквідації наслідків розколу танкеру.

На місце події виїхав заступник міністра транспорту та зв’язку Валентин Касапчук.

У той же час, як повідомляє Обком, дві великі плями мазуту з розколеного російського танкера вже викинуло на острів Тузлу.

Разом з тим, як передає "Інтерфакс-Україна", у Керченській протоці в неділю зазнали лиха ще два судна – сухогрузи "Нахічевань" та "Вольногорськ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування