У Чорному морі тоне ще один російський корабель

Понеділок, 12 листопада 2007, 09:52

Сухогруз "Ковель" (прапор Росії) з вантажем 2,1 тис. тонн сірки тоне в південній частині Керченської протоки.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з надзвичайних ситуацій, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

О 16:00 11 листопада судно "Меркурій" (прапор Росії) зняло з "Ковеля" екіпаж у кількості 11 осіб. Стан їхнього здоров'я - задовільний.

Станом на 7:00 12 листопада судно "Ковель", яке одержало ушкодження, знаходиться на плаву в напівзатопленому стані і продовжує занурюватися у воду.

11 листопада сухогрузи "Вольногорськ" і "Нахічевань" (прапор Росії), що перевозили сірку, затонули в Керченській протоці.

Тим часом міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковский відбув у Крим для координації рятувальних робіт.

Рудьковский очолив координаційний штаб, який створений для запобігання аварійних ситуацій в акваторії Чорного й Азовського морів.

У неділю біля берегів Криму зазнали катастрофи 5 суден: у Керченській протоці розколовся танкер "Волгонефть-139", що перевозив 4 тис. тонн мазуту, й затонули суховантажні судна із сіркою "Вільногорськ" і "Нахічевань", біля мису Меганом у районі Судака викинуло на берег суховантажне судно із сільгосптехнікою "Віра Волошина" і біля берегів Севастополя затонуло суховантажне судно "Ізмаїл", яке перевозило металобрухт.

***
Мазутна пляма, що розлилася в акваторії морпорту "Кавказ" після катастрофи нафтового танкера, почала прибиватися до берега, повідомив помічник директора Таманськ філії ФГУП "Росморпорт" Олександр Довгаль.

За його словами, уже є перші жертви серед тварин. "Перша мазутна пляма вже підійшла до берега. Птахи потраплють у мазут і гинуть", - сказав Довгаль агентству "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що найближчим часом у порту "Кавказ" у повітря підніметься вертоліт з фахівцями, що, у тому числі, мають намір оцінити масштаби розливу нафтопродуктів у морі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News