Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пакистанська Тимошенко заявляє, що президенту час йти

Вівторок, 13 листопада 2007, 16:54

Екс-прем'єр Пакистану, лідер опозиції Беназір Бхутто заявляє, що президента цієї країни Первез Мушарафф має залишити свою посаду.

"Він має піти. Просто піти, бо він вже втратив ґрунт під ногами", - сказала Бхутто в інтерв’ю телеканалу Sky news.

Бхутто також зазначила, що ситуація в країні складна, оскільки Пакистан – це Ядерна держава.

"Замість демократичного розвитку він намагається діяти силою. Йому прийшов час йти", - додала вона.

Наразі вона знаходиться під домашнім арештом, який триватиме сім діб, щоб вона не змогла очолити марш протесту проти введення в країні надзвичайного стану, який розпочався у вівторок.

Режим триває з 3 листопада, призупинено дію конституції, виключено мовлення недержавних інформаційних каналів, у столицю Ісламабад введено війська.

Бхутто - перша жінка, що стала прем'єром у мусульманській країні і займала посаду глави уряду: у 1988-1990 роки й у 1993-1996 роки.

У 1999 році вона відправилася в добровільне вигнання, побоюючись арешту: проти неї були висунуто обвинувачення в корупції.

На початку жовтня президент Пакистану генерал Первез Мушарраф підписав Декрет про національну згоду, що передбачає амністію політичним діячам, що займали державні посади в Пакистані з 1988 по 1999 роки, у тому числі і Бхутто.

Бхутто вже заявила, що буде балотуватися на загальних парламентських виборах, що повинні пройти в Пакистані на початку січня 2008 року, і домагатися посади прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування