Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко чекає, поки на крісло йому вкаже Ющенко

П'ятниця, 16 листопада 2007, 11:33

Голова політради Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” В’ячеслав Кириленко не виключає можливості внесення змін до коаліційної угоди.

“Думаю, зміни будуть. І вони як мінімум стосуватимуться питань, пов’язаних із термінами переходу на професійну армію”, - сказав він в інтерв’ю “Україні молодій”.

“Але я не сприймав би це як якісь трагічні речі. Навколо тексту угоди значно більше ажіотажу, ніж конкретних складнощів”, - додав Кириленко.

На його переконання, будь-які зміни до тексту угоди не стануть на заваді створенню коаліції.

Кириленко також вкотре відкинув можливість створення коаліції з Партією регіонів.

"Це неможливо. І з політичного, і з юридичного боку. Угода про створення нашого блоку забороняє творити коаліцію із Партією регіонів та КПУ, і ми будемо дотримуватися цих зобов’язань", - сказав він.

"Я переконаний, що коаліція БЮТ і "НУНС" буде створена в перший день роботи парламенту. Після офіційного початку роботи Верховної Ради на засіданні фракції буде ухвалено рішення про входження до коаліції демократичних сил. І це рішення буде обов’язковим для всіх. Ми матимемо 228 голосів", - додав він.

Коментуючи свої шанси зайняти посаду спікера, Кириленко зазначив, що "питання посад, у тому числі голови Верховної Ради, є похідним, головне завдання — коаліція".

"А хто буде головою Верховної Ради — визначатиме президент, фракція і парламент... Фактичним лідером нашої сили є президент України. Його позиція буде визначальною для нас. Рішення Президента, в тому числі й із цього питання, будуть жорстко виконуватися", - додав він.

На питання, чи готовий він зректися посади спікера, Кириленко відповів: "Я готовий виконати рішення президента".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування