Росія не збирається платити Україні за мазут

Субота, 17 листопада 2007, 10:35

Україні буде проблематично стягнути з Росії компенсацію збитку від надзвичайної ситуації у Керченській протоці, вважає заступник глави Росприроднадзора Олег Мітволь.

Про це він заявив РИА Новости, коментуючи повідомлення про те, що МЗС України порушує питання про виплату Росією компенсації за збиток від екологічної катастрофи в протоці.

"Я як юрист можу сказати, що навіть якби не було питань до адміністрації Керченського судноплавного каналу, то було б досить складно оформити позови, тому що не дуже зрозумілий механізм стягнення", - відзначив Мітволь.

У неділю, 11 листопада, під час шторму в Керченській протоці затонули чотири судна. З танкера, що розламався, у воду витекло більше двох тисяч тонн мазуту.

За словами Мітволя, адміністрація Керченського каналу заборонила російським судам перечекати сильний шторм у каналі.

Разом з тим, перший віце-спікер Держдуми від фракції "Єдина Росія" Любов Сліска висловила здивування в зв'язку з заявою першого заступника міністра закордонних справ України Володимира Огризка про те, що Росія повинна компенсувати збиток, нанесений Україні в результаті екологічної катастрофи.

"Ніяких серйозних аргументів представник керівництва МЗС України Огризко не навів у підтримку своїх заяв і ми вже не перший раз зіштовхуємося з подібною позицією: аби пред'явити Росії якісь претензії", - сказала Сліска "Інтерфаксу" у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, ще потрібно розібратися в діях української морської адміністрації - не виключено, що й на них лежить провина за катастрофу в Керченській протоці. "Поки ж у наявності форс-мажорні обставини", - підкреслила Сліска.

За її словами, якби Київ більше піклувався про конструктивне співробітництво з Москвою, у тому числі в сфері захисту від різного роду техногенних катастроф, можливо таких серйозних наслідків від стихійного лиха в Керченській протоці не було б.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...