У ПУТІНА ОБІЗВАЛИ ЮЩЕНКА СПЕКУЛЯНТОМ і звинуватили в образі

Понеділок, 19 листопада 2007, 19:50

Міністерство закордонних справ Росії обвинувачує Україну в спекуляції на темі Голодомору і заявляє, що це ображає жертв голоду інших національностей.

Про це говориться в повідомленні Департаменту інформації і преси МЗС Росії, розповсюдженому в понеділок.

"Хотіли б зазначити, що тема голоду 30-х років у Радянському Союзі, жертвами якого були люди багатьох національностей, у тому числі українці, росіяни, казахи й інші народи СРСР, усе більше стає предметом усіляких спекуляцій з боку певних політичних кіл в Україні", - заявляє російський МЗС.

"Оголошення трагічних подій тих років "актом геноциду" щодо українського народу є однобоким перекручуванням історії в угоду сучасним кон'юнктурним політико-ідеологічним установкам", - відзначається в повідомленні.

"Крім іншого, це ображає пам'ять жертв інших національностей, що загинули в голод 1932-1933 років у колишньому Радянському Союзі", – стверджує російське дипломатичне відомство.

У той же час, МЗС назвав "хуліганськими витівками" напад декількох росіян, що учинили протиправні дії 17 листопада в приміщенні Культурного центру України в Москві при відкритті виставки, присвяченої голоду 1932-1933 років в Україні.

"МЗС Росії засуджує подібного роду хуліганські витівки", - говориться в повідомленні.

"При цьому звертаємо увагу на те, що зазначені особи негайно затримані і передані органам правосуддя для проведення відповідного розслідування, чого не скажеш про дії українських правоохоронних структур на тлі великої кількості провокацій щодо Російського культурного центра у Львові", - відзначає прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування