Тимошенко почала боротьбу за "Нафтогаз"?

Четвер, 13 грудня 2007, 19:16

Компанії НАК "Нафтогаз України" загрожує технічний дефолт у разі не надання інвесторам фінансового звіту за 2006 рік.

Про це заявили на брифінгу у п’ятницю менеджери по активах двох компаній-інвесторів "Нафтогазу" Джулс Грін та Саймон Тричер.

За їх словами, ненадання "Нафтогазом" вищевказаного звіту до 31 грудня 2007 року, "може призвести до того, що усі власники облігацій компанії почнуть вимагати повернення грошей", що в свою чергу стане причиною дефолту.

При цьому Грін та Тричер двічі не відповіли на запитання, на чиє прохання вони проводять цю прес-конференцію. Водночас представник БЮТ Григорій Немиря повідомив, що компанії "Ashmor Capitall" та "Bluberry", представники яких розмовляли з журналістами, володіють 40% боргу "Нафтогазу", що складає до 15% національного боргу України.

Немиря також додав, що під час свого перебування в Україні Грін і Тричер зустрічалися з представниками Секретаріату президента, а також з лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко "як з прем’єр-міністром майбутнього уряду".

Остання зустріч, за словами депутата, переконала інвесторів у тому, що "вперше за всю історію України урядом буде знайдено рішення цієї проблеми" у вигляді надання з боку України "суверенних" державних гарантій щодо заборгованостей "Нафтогазу".

Представники двох компаній-інвесторів "Нафтогазу" з’явилися у ВР після закриття сесії замість лідерки БЮТ Юлії Тимошенко, брифінг якої був проанонсований раніше її соратником Олександром Абдуліним.

Раніше, одразу ж після двох провальних голосувань по Тимошенко в кулуарах Верховної Ради поповзли чутки, що таким чином Тимошенко змушують відмовитися, зокрема, від претензій на посаду голови "Нафтогазу", яка відходила БЮТу за коаліційною угодою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування