"Регіони" не хочуть чекати, поки коаліція знову нашкребе собі більшість

Середа, 19 грудня 2007, 09:22

Демократична коаліція має намір домогтися оголошення перерви у роботі Верховної Ради до наступного вівторка у зв'язку з тим, що нові члени уряду складуть із себе депутатські повноваження і таким чином у коаліції деякий час не буде 226 голосів.

Про це під час виступу з трибуни Верховної Ради заявила член фракції Партії регіонів Олена Лукаш.

"Нам стало відомо, що сьогодні у зв'язку з тим, що члени уряду будуть складати свої повноваження, ви будете намагатися зробити перерву до вівторка, бо коаліції не буде – вам необхідно 226 голосів, мінус 14 - і вас немає", - заявила Лукаш.

"Чому ми маємо чекати поки ви зберетесь, поки ЦВК буде дореєстровувати ваших депутатів. А в неї на це є 20 днів. То може ми 20 чи 30 днів не будемо працювати?", - запитала вона.

Лукаш закликала коаліцію не працювати деструктивно: "Ми закликаємо вас переглянути свою позицію і приступити до роботи".

Крім того, депутат зазначила, що фракція Партії регіонів очікує, що у середу буде вирішено питання про складання повноважень тих депутатів, які отримали посади в уряді: "Відповідно до законодавства ми очікували, що це буде вирішено ще вчора".

На ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвалися 412 депутатів. Відкриваючи засідання голова Верховної Ради Арсеній Яценюк привітав усіх зі святом Святого Миколая, зауваживши, "чи всі пам'ятають, що дітям треба було покласти під подушки подарунки".

Він повідомив, що на ранковому засіданні погоджувальної ради було домовлено розглянути на засіданні парламенту у середу наступні питання:

припинення повноважень депутатів, що стали членами уряду, розподіл комітетів, дообрання президії Верховної Ради та приведення до присяги нових депутатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News