Росія вже не виготовляє діоксин, яким труїли Ющенка

Субота, 12 січня 2008, 12:55

Генпрокуратура Росії повідомила, що діоксин тієї формули, який був використаний для отруєння президента України Віктора Ющенка, не виготовляється в РФ.

Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв’ю "Українській правді", опублікованому в суботу.

"Росія відповіла, що такої формули діоксину, як ми в них просили, у них зараз не виготовляється", - сказав Медведько.

"Він (діоксин) виготовлявся в Росії раніше, але за межі Росії не поставлявся", - переповів генпрокурор відповідь генпрокуратури РФ.

Водночас Медведько додав, що генпрокуратура з'ясовує, чи міг цей діоксин виготовлятися в 2004 році, коли було отруєно президента.

"Ми зараз займаємося з’ясуванням цього", - сказав він. "Мені сьогодні занесли додатковий лист на ім'я генпрокурора Росії, який я повинен підписати", - додав Медведько.

Він висловив надію, що справу про отруєння Ющенка буде розкрито цього року. "Ми в цьому році поставимо крапку", - сказав Медведько.

За його словами, генпрокуратура звузила коло підозрюваних осіб до чотирьох-п'яти чоловік. "Ми звузили коло осіб, які зараз відпрацьовуються. І, можливо, найближчим часом буде вирішене питання про притягнення їх до відповідальності", - зазначив він.

Водночас генпрокурор не зміг повідомити, чи знаходяться ці люди в Росії. "Це живі люди. Вони є, і ми ними займаємося", - сказав Медведько.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News