Фірташ продав акції, що мали відношення до "Арбат Престижа"

П'ятниця, 1 лютого 2008, 11:49

Співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ і Group DF, що об'єднала його активи, знову заявляють про непричетність до розслідування в Росії у справі компанії "Арбат Престиж" і її власників за обвинуваченням у приховуванні податків у період з 2005 по 2006 рік.

"Фірташ ніколи не заперечував, що володів часткою акцій у ТОВ "Рінвей" - компанії, що, у свою чергу, була акціонером "Арбат Престиж", - йдеться у заяві Group DF.

"Фірташ продав свої акції "Рінвей" у червні 2004. Ні Фірташ, ні хто-небудь з його співробітників не є підозрюваними в справі ТОВ "Арбат Престиж", - цитує документ "Інтерфакс-Україна".

Group DF також відзначає, що протягом останніх років ділова кар'єра Фірташа уважно вивчалася і була об'єктом пильної уваги громадськості, при цьому не було виявлено ніяких твердих доказів його зв'язків із Семеном Могилевичем, обвинувачуваним у справі "Арбат Престиж".

Група закликала засоби масової інформації утриматися від публікації чуток, за якими, на її думку, стоять конкуренти Фірташа по бізнесу і політики, що їх підтримують.

"РосУкрЕнерго" створено в 2004 році. На даний час по 50% акцій цієї компанії належить ВАТ "Газпром" і компанії CentraGas Holding AG, бенефіціантами якої є Фірташ (90% акцій) і Фурсін (10% акцій).

"РосУкрЕнерго" з 2006 року є єдиним постачальником природного газу в Україну. Компанія також реалізує газ у країнах Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування