Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив "розчистити" йому Раду для виступу

Понеділок, 4 лютого 2008, 11:26

Президент Віктор Ющенко поставив за основне завдання розблокувати роботу Верховної Ради та провести у нормальному робочому режимі пленарне засідання 5 лютого 2008 року.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій, повідомляє прес-служба глави держави.

"Моя мета – бачити працюючий парламент", – наголосив президент.

Глава держави розраховує, що попередні консультації стануть початком конструктивної співпраці фракцій і роботи сесії в цілому.

За його пропозицією, необхідно знайти компроміс у питаннях, що перешкоджають роботі парламенту.

Йдеться про лист про готовність України приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО, а також ситуацію з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Президент також закликав до пошуку компромісу у формуванні порядку денного першого дня роботи парламенту.

Зокрема, Ющенко підтвердив плани у перший день нової сесії особисто представити у парламенті щорічне послання до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Він звернувся до лідерів парламенту з проханням включити це питання до порядку денного засідання 5 лютого.

Президент вважає першочерговою проблемою забезпечення повноцінного функціонування Конституційного Суду, для чого новопризначеним суддям необхідно скласти присягу в Верховній Раді, а також розблокування роботи Вищої ради юстиції.

Позиція глави держави полягає в тому, що ці питання також мають бути розглянуті 5 лютого. "Це все можна зробити в рамках одного дня", – упевнений президент.

У зустрічі взяли участь голова ВР Арсеній Яценюк, лідери фракції Партії регіонів Віктор Янукович, БЮТ – Іван Кириленко, блоку "Наша Україна – Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко і Компартії – Петро Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування