"ГАЗПРОМ" ПОГРОЖУЄ ПЕРЕКРИТИ УКРАЇНІ З ПОНЕДІЛКА ГАЗ

Четвер, 7 лютого 2008, 16:55

"Газпром" попереджає про намір з 11 лютого припинити постачання російського природного газу в Україну у випадку, якщо до цього часу вона не врегулює ситуацію із заборгованостями за вже поставлений газ.

Про це повідомляє поінформоване джерело, крім того, цю інформацію в ефірі каналу "Вести" озвучив представник концерну Сергій Купріянов.

"З початку 2008 року Україна одержує через компанію "РосУкрЕнерго" не тільки середньоазіатський, але і російський газ. При цьому українська сторона не може виразно пояснити, хто споживає цей газ, коли і ким постачання російського газу будуть оплачені", - сказав співрозмовник.

За його словами, "неоформлене споживання російського газу продовжується, і, як наслідок, росте заборгованість".

"Ціна російського газу, що поставляється з початку року в Україну складає 314,7 долари за 1 тис. куб. м. На даний момент в Україні осіло вже 1,5 млрд. куб. м. російського газу", - уточнив він.

"Таким чином, заборгованість за поставлений з 1 січня цього року російський газ наближається до 500 млн. доларів, а загальний прострочений борг з поставок газу в Україну досяг уже півтора млрд. доларів", - заявив співрозмовник.

"З огляду на те, що поставки російського газу в Україну не передбачені балансом "Газпрому" на 2008 рік, для того, щоб вони могли бути продовжені, ми вимагаємо, щоб українська сторона негайно створила для цього юридичні підстави, підписала відповідні контракти й акти, і невідкладно забезпечила повне погашення накопиченої заборгованості", - передало джерело.

"Якщо в понеділок українська сторона не врегулює цю ситуацію, "Газпром" буде змушений припинити постачання російського газу в Україну", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...