Партія регіонів знає про корупційний скандал в коаліції

П'ятниця, 8 лютого 2008, 15:14

Члени фракції Партії регіонів не збирають підписів за відставку Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Віктор Тихонов в коментарі прес-службі цієї партії.

На його думку, "подібні звинувачення пов`язані з тим, що всередині коаліції зріє корупційний скандал, в якому замішані представники "демократичної" більшості", повідомляє УНІАН.

Депутат вважає, що цей скандал "безпосередньо пов`язаний з темою Тендерної палати і законом про держзакупівлі, який дозволяє чиновникам застосовувати корупційні схеми при використанні бюджетних коштів".

Тихонов припускає, що "в БЮТ багато симпатиків діючого закону про держзакупівлі, і саме це послужило причиною, з якої в суспільство вкидається провокативна інформація".

Він зазначив, що необхідний новий закон про держзакупівлі, який виключить корупцію. За словами депутата, необхідно "вже найближчим часом відмінити діючий закон про держзакупівлі" і спільно зі всіма політичними силами розробити і прийняти новий закон. "І в цьому ми готові підтримувати Президента", - сказав Тихонов.

Тихонов зазначив, що "непрофесіоналізм нинішнього уряду, відкрите лобіювання їм інтересів окремих підприємців останнім часом викликають жорстку реакцію протидії з боку Президента". "Це порушує далекосяжні плани Юлії Тимошенко і стає причиною зростаючого конфлікту між Секретаріатом глави держави і урядом", - додав він.

Як відомо, 7 лютого президент Віктор Ющенко заявив, що до збору підписів під вимогою про відставку Яценюка з посади голови Верховної Ради долучилися не тільки опоненти, але й союзники блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

Ющенко зазначив, що як тільки за його ініціативою була спроба включити до порядку денного ВР законопроект про держзакупівлі, дві політичні сили зібрали підписи про усунення голови ВР з посади.

"Як не парадоксально, ці підписи зібрали наші союзники і наші опоненти по Верховній Раді", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News