Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ НЕ ПЕРЕКРИЄ УКРАЇНІ ГАЗ

Вівторок, 12 лютого 2008, 16:21

Росія й Україна домовилися у питанні газу.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції після переговорів з президентом України Віктором Ющенком.

"Ми виробили спільну схему роботи на найближчу перспективу. Ми сьогодні від наших партнерів почули, що найближчим часом почнеться погашення заборгованості, і домовилися про принципи співробітництва на 2008 рік і на наступні роки", - сказав Путін.

"Завтра домовленості будуть покладені на папір. "Газпром" пропозиції, що були зроблені українськими партнерами, влаштовують", - повідомив він.

"Ми сподіваємося, що всі домовленості будуть виконуватися", - додав Путін.

У той же час президент України Віктор Ющенко заявив, що Україна заплатить за спожитий газ за ціною 2007 року.

"Ми виходимо з того, що розрахунки 2007 року виходять з ціни 2007 року. Ми повинні його (борг) погасити", - сказав Ющенко.

Ющенко повідомив, що Україна заплатить за російський газ, поставлений торік, за ціною минулого року. В 2007 році базова ціна для України була 130 доларів за тисячу кубометрів.

"Що стосується поставок 2008 року, ми домовилися про те, що базова ціна - 179 - зберігається", - сказав Ющенко.

Ющенко також повідомив, що "Нафтогаз" і "Газпром" домовилися створити робочу групу, задача якої зробити більш прозорими російсько-українські відносини в газовій сфері.

"Домовилися, що "Газпром" і "Нафтогаз" створять робочу групу, що у найближчі дні повинна проробити варіанти організації більш прямих, прозорих відносин у справі організації (газового) ринку",- сказав Ющенко.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування