БЮТ наступить собі на горло заради президента?

П'ятниця, 15 лютого 2008, 13:01

Фракція БЮТ пропонує позбавити Тендерну палату України всіх повноважень, що їй надає закон про держзакупівлі, а також повернути тендерне законодавство до стану 2004 року.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов у п’ятницю на брифінгу.

"Аби зняти всі питання навколо змін до тендерного законодавства, я доручив керівникам фракції БЮТ негайно, сьогодні внести до ВР законопроект, який скасовує всі зміни, що стосуються ТПУ, а також всіх правил держзакупівель", - сказав він.

"Це фактично повернення до статусу законодавства 2004 року. Але ж треба розуміти, що разом з цим повернуться і проблеми з тендерами, які в той час проводились чисто формально", - заявив Турчинов.

Також БЮТ ініціюватиме створення робочої групи за участю всіх парламентських фракцій для створення нового тендерного законодавства.

За його словами, таке рішення було викликане відмовою підтримувати зміни до закону держзакупівлі в тому варіанті, який проголосувала Рада з боку президента та НУНС.

Він наголосив, що ухвалений у вівторок, 12 лютого, законопроект був цілком погоджений з секретаріатом президента, зокрема Олександром Шлапаком, що засвідчив лист останнього до Ради.

Турчинов зазначив, що нові ініціативи означають позбавлення Тендерної палати її повноважень, які вона отримала з 2005 року. "Добре це чи погано покаже час", - додав він.

Як відомо, у четвер президент заявив, що не підпише закон про держзакупівлі в тому варіанті, в якому він є.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News