Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯЦЕНЮК: "АБО ПРАЦЮЄМО СИСТЕМНО, АБО РАДУ ПОХОВАЮТЬ"

Понеділок, 18 лютого 2008, 10:50

Спікер Арсеній Яценюк не збирається відкривати пленарні засідання лише для того, щоб відстрочити можливий розпуск парламенту.

Про це він сказав журналістам у понеділок після того, як покинув засідання погоджувальної ради.

"Моя позиція наступна. Нехай керівники фракцій ідуть і домовляються, якщо є предмет для домовленостей. Якщо немає – я вже позицію озвучив. Переривати засідання Верховної Ради виключно задля того, щоб 30-ти денний термін відліку постійно відновлювався, вже ніхто не буде. Або парламент буде системно працювати, або його тоді поховають", - сказав він.

"406 питань порядку денного сформовано. Двічі затверджено засіданням погоджувальної ради. Тому сьогодні затверджувати втретє те саме не було жодного змісту", - додав Яценюк.

"Останнє пленарне засідання відбулося 12 числа, таким чином вже з 13 числа, з хорошої, позитивної дати, йде відлік цього терміну. Тут ніхто нікого не збирається лякати".

"Треба Конституцію читати і бажано її виконувати. За регламентом голова Верховної Ради може розпочинати пленарне засідання тільки в одному випадку, коли не заблокована трибуна і президія. Інакше немає сенсу туди виходити", - додав Яценюк.

Він також вкотре заявив, що блокування роботи парламенту відбувається не через проблему НАТО.

"Не було би НАТО, був би Голодомор. Не Голодомор – так російська мова, не російська мова – Луценко, не Луценко – Шуфрич, не Шуфрич – ще щось. Це нескінченний перелік", - сказав Яценюк.

"Я як голова Верховної Ради кожен день знаходжуся в переговорному процесі. Їздив в одну фракцію, в іншу. Здається, коли ми спілкуємось віч-на-віч, то консенсус знаходиться. Як тільки ми розходимось у різні боки, знову починаються політичні інтриги", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування