Ющенко вимагає звільнити підлеглого Луценка, який показав середній палець Яценюку

Понеділок, 18 лютого 2008, 16:01

Президент Віктор Ющенко вимагає написати заяву про відставку зі своїх посад від голови держдепартаменту ДАІ Сергія Коломійця, голови спецпідрозділу "Кобра" та його заступника, машина якого порушила правила дорожнього руху.

Про це Ющенко заявив на початку колегії МВС в понеділок.

Він попросив названих осіб залишити зал і написати у приймальні голови МВС заяви про свою відставку.

На той момент у залі був присутній лише Коломієць, який залишив приміщення.

Причини таких дій президента пояснив голова ВР Арсеній Яценюк, присутній на засіданні.

За його словами, минулої суботи він їхав за кермом і перед його машиною "пересікаючи дорогу, створюючи аварійну ситуацію з'явився джип", після чого УДО ввімкнуло спецсигнали для того, щоб машині спікера уступили дорогу, але дорогу не уступили.

"Я щиро думав, що він просто не бачив автомобіля, а потім цей джип здає вправо, в нього опускається вікно звідти витягується рука і показується середній палець – тобто видно, що людина дивиться американські фільми", - розповів Яценюк.

Далі, за словами Яценюка, спецпідрозділ "Кобра" на вимогу УДО зупинив автомобіль, як такий, що порушує правила, а Яценюк "пізніше про той випадок навіть забув".

"Згодом я питаю: яка доля того водія, який порушив правила? А мені кажуть: все нормально. Відпустили його, він на донецьких номерах". Я питаю: "Чому? Всі ж рівні перед законом. Я ж їжджу за правилами і на червоний зупиняюся. А мені сказали, що він документів не показав", - розповів він.

За словами Яценюка, він зателефонував Коломійцю з проханням знайти той автомобіль. Коломієць відповів, що машину шукають.

"Каже (Коломієць): "З'ясовую". Віктор Андрійович, а машина стоїть на стоянці Кобри", - розповів Яценюк.

Водночас Яценюк сам вирішив паралельно знайти власника машини. Ним виявився заступник начальника "Кобри".

"Він – заступник начальника, а користується автомобілем Porsche Cayenne 2007 року. Середня вартість такої машини 200 тисяч доларів", - сказав він.

Після цього Ющенко зазначив, що високопосадовці не мають права чинити таким чином.

"Вам не надано повноважень на таку поведінку. Це не та мета, з якою я прийшов на посаду президента. Вибачте, я не пересікаю осьову і зупиняюся на червоне світло. Поведінка, яку демонструє сьогодні провідне управління ДАІ повинна принижувати все суспільство. Тому я не збираюся з цим миритись", - сказав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...