Черновецький підтасував списки потерпілих "Еліта-центр"?

Вівторок, 19 лютого 2008, 11:34

Київська міськдержадміністрація подала президенту сфальсифікований список потерпілих інвесторів від діяльності "Еліта-центр", що мають потребу в першочерговому одержанні житла.

Про це заявив глава правління громадської організації "Центр правозахисту" Юрій Федоренко.

Згідно з прес-релізом "Центру правозахисту", Федоренку вдалося витребувати в КМДА список 334 "малозабезпечених" інвесторів "Еліта-центр", який неодноразово згадував мер Києва Леонід Черновецький.

"Із супровідного листа КМДА я з подивом і обуренням довідався, що список погоджений зі мною", - сказав Федоренко. "Я список малозабезпечених не складав і не погоджував", - заявив він.

Глава правління "Центру правозахисту", що об'єднує більшість потерпілих від аферистів "Еліта-центр", припустив, що КМДА, дезінформуючи президента, намагається перекласти на чужі плечі тягар відповідальності за вирішення проблеми всіх потерпілих.

"Суд уже виніс рішення про протизаконність розподілу потерпілих на категорії. У зв'язку з цим, незрозуміло, хто і за якими критеріями визначав ступінь малозабезпеченості інвесторів", - зазначив Федоренко.

Він заявив, що громадська організація "Центр правозахисту" буде ініціювати скликання загальних зборів інвесторів, на яке винесе питання про відкликання списку, перевірку його, а також про подальші дії інвесторів у зв'язку з загрозою їхнього чергового обману.

З 4 по 8 лютого 2008 року 10 осіб, що постраждали від аферистів "Еліта-центр" проводили голодування під стінами секретаріату президента.

Акція протесту була припинена після зустрічі учасників акції протесту з президентом Віктором Ющенком.

Раніше президент заявляв, що житлом мають бути забезпечені всі 1759 потерпілих від аферистів "Еліта-центр" згідно з реєстром.

"Питання забезпечення житлом буде розглянуто для всіх потерпілих без винятку", - заявив Ющенко під час зустрічі 5 лютого з учасниками голодування.

За даними МВС, у результаті будівельної афери "Еліта-центр" у Києві постраждали 1759 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування