Черновецький гальмує розслідування земельного "дерибану"?

Четвер, 28 лютого 2008, 21:12

Начальник ГУ МВС України в Києві Віталій Ярема заявляє, що мер Києва Леонід Черновецький гальмує розслідування кримінальних справ, пов'язаних зі зловживаннями чиновниками Київміськадміністрації при виділенні земель.

"За великим рахунком, він зобов'язаний сприяти... органам міліції. У даному випадку він не сприяє, а навпаки гальмує", - сказав Ярема журналістам у четвер.

За словами начальника ГУ МВС України в Києві, стаття 6 закону "Про міліцію" зобов'язує громадян України, посадових осіб і т.д. сприяти слідству, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами керівника столичного головкому, член фракції "НУ-НС" у ВР Кирило Куликов має рацію у своїх заявах про те, що київський мер обмежує доступ інформації правоохоронним органам.

І це, за словами Яреми, пов'язано із розслідуванням "земельних справ", що мають відношення не тільки до виділення земель 1 жовтня 2007 року.

Вилучити документи, як відзначив Ярема, можна двома способами: обшуком і вилученням або за протоколом вилучення.

"Але в нас забрали кримінальні справи і ми звернулися до Черновецького з проханням надати інформацію про відповідні рішення", - сказав Ярема.

"Київський міський голова підписав розпорядження, що такі матеріали можуть видаватися тільки з його дозволу, але він практично такого дозволу не дає", - додав він.

"Ми практично зайшли в правову колізію", - резюмував керівник головкому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування