Тимошенко розповіла, як її щодня катували й шантажували

Субота, 1 березня 2008, 14:29

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд силою змусили розрахуватися за газ по моделі попереднього року.

"Уряд змусили практично силою, тиском, шантажем розрахуватися по корупційних моделях попереднього року", - сказала вона на прес-конференції в суботу, передає Ліга.

"Це жовтень-листопад-грудень, де Бойко і вся компанія, пов'язана з "Росукренерго" і "Украгаз-Енерго", вивела практично гроші і не розрахувалася за газ, і уряд, бюджет і всі ресурси країни поставили на служіння закриття цих корупційних схем і моделей", - відзначила прем'єр.

За її словами, уряд був проти розраховуватися за цими схемами. "Я думаю, що ви бачили, що відбувалося навколо газу і як щодня уряд катували і змушували бюджетні гроші перераховувати як сплату за газ", - додала вона.

При цьому Тимошенко нагадала домовленості на вищому рівні, що полягали в тому, що з 1 січня поточного року газ буде поставлятися прямо НАК "Нафтогаз України" протягом трьох місяців і про те, що газові справи будуть вестися без "Украгаз-Енерго".

"Це виявилося неправдою, і щодня уряд змушували, митницю змушували розтаможувати знову газ на "Украгаз-Енерго". І, на жаль, домовленості на найвищому рівні не виконані, і в січні-лютому місяці газ поставлявся по старій корупційній схемі. І це дуже шкода", - сказала Тимошенко, додавши, що уряд щодня обвинувачують у тому, в чому він не винен.

Крім цього, Тимошенко заявила, що на території України цю корупційну схему "Росукренерго"-"Украгаз-Енерго" продовжують "кришувати" на найвищому рівні.

Тимошенко також висловила впевненість у тому, що Російська Федерація піде назустріч Україні в побудові газових відносинах без посередників.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування