Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко підтвердив контракт по $321, спростований Тимошенко

Середа, 12 березня 2008, 15:11

Представник Партії регіонів, екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко підтверджує існування контракту за газ між Україною та Росією за ціною 321 долар за тисячу кубометрів.

"Коли прем’єр-міністр пише відкритого листа президенту зі спростуванням того, що треба купувати газ по 315 доларів, а "Нафтогаз" укладає контракт і скуповує у "РосУкрЕнерго" півтора мільярди кубів газу по 321 долару, з розрахунком до 1 серпня, з урахуванням банківських відсотків, це свідчить про хаос у виконавчій владі", - сказав Бойко.

"Якщо перекласти це на нашу економіку, то цей перехід на європейські ціни в наступному році значить, що кожен мешканець нашої країни, зокрема і немовлята, віддадуть по тисячі гривень в економіки інших країн", - сказав він.

Бойко також вважає майбутню ціну для України за газ за 321 долар "результатом" переможних декларацій Кабінету міністрів.

"Я вважаю це результатом декларацій Кабміну про те, що наша країна когось перемогла і тепер ми будемо диктувати "Газпрому" наші умови", - сказав він журналістам в середу.

На переконання Бойка, позиції України послаблюють також у зв’язку з відсутністю скоординованих дій між учасниками переговорного процесу з української сторони.

"Ми серйозно занепокоєні ситуацією, в якій прем’єр-міністр країни, тричі відвідуючи Брюссель впродовж місяця, неодноразово декларує позиції, що свідчать про те, що вона хоче дістати підтримку Заходу на майбутніх президентських виборах і розплатитися за це хоче приватизацією державних підприємств і продажем їх західним компаніям", - сказав Бойко.

Він також спрогнозував, що відсутність вироблення єдиної політики щодо поставок енергоносіїв призведе до того, що в наступному році робота великих українських підприємств може бути зупинена, після чого вони також будуть продані західним компаніям.

Відповідаючи на питання, чи не є збільшення ціни за газ свідченням про небажання прибирати газових посередників на вищому рівні, Бойко нагадав, що уряд Януковича залишив у спадок уряду Тимошенко ціну за газ у 179 доларів, тому нинішній уряд, на його думку, "має намагатися хоча б зберегти таку саму ціну з посередниками або без посередників".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:50
Уряд Португалії не планує репарацій за вчинки попередників колоніальної доби
09:37
Готель, атакований в Миколаєві, нещодавно відновився після обстрілу в 2022 році – Кім
09:24
У Польщі думають змінити підхід до підготовки "активного резерву" армії
09:10
Окупанти заявили про збиття 17 БПЛА над Росією, частину - біля нафтобази
09:01
Виставка досягнень книжкового господарства. В Києві відкрили ще один фестиваль книги
08:54
Італія викликала посла Росії через привласнення майна "дочки" італійської компанії
08:40
Херсонщина: росіяни влучили в об’єкт критичної інфраструктури та навчальний заклад
08:30
Що варто знати про Страсний тиждень: звичаї та церковні традиції
08:22
Росія знову втратила понад тисячу військових за добу
08:15
Скелетоніст Гераскевич: Якщо ми будемо слухати все, що хоче МОК, тоді будемо бачити російських терористів на спортивних змаганнях
Усі новини...