Кличко поб’є Черновецького, якщо не завадить Катеринчук

Субота, 22 березня 2008, 10:13

Найбільшою підтримкою серед киян на виборах київського міського голови користуються Віталій Кличко та чинний мер Леонід Черновецький.

Такими є результати телефонного опитування, проведеного Центром Разумкова на замовлення "Дзеркала тижня", опублікованого в суботньому номері видання.

Згідно з даними опитування, за Кличка готові проголосувати 25,2% киян, за Черновецького - 24,9%.

За колишнього мера столиці Олександра Омельченка віддали б голоси 10% мешканців столиці, за віце-прем’єра Олександра Турчинова — 6%, за міністра внутрішніх справ Юрія Луценка — 5,4%, за народного депутата від БЮТ Михайла Поживанова — 2,4%, за народного депутата від Блоку Литвина Віктора Пилипишина — 1,1%.

За інших кандидатів схильні проголосувати 4,2% киян, а проти всіх — 2,6%. Поки не визначилися, за кого голосувати, — 18,1% жителів столиці.

Проте, якщо до політичної боротьби долучаться ще й народні депутати Микола Катеринчук (НУНС) та Василь Горбаль (ПР), то шанси Кличка різко зменшаться — за нього проголосує 22,8% виборців при майже незмінному показнику 24,8% у Черновецького.

Водночас при виборах до Київради за БЮТ готові проголосувати 28,9% киян, за блок Леоніда Черновецького — 17,1%, за Блок Віталія Кличка — 15,0%, за блок "Наша Україна — Народна Самооборона" — 11,4%, за Партію регіонів — 5,5%.

Решта партій-претендентів набирають в сумі близько 7%. Ще 3,1% виборців не голосуватимуть за жодну політичну силу, а 11,9% — поки не визначились зі своїми політичними вподобаннями.

Разом з тим, 53,6% киян схвалюють позачергові вибори київського міського голови та міської ради.

Водночас майже 30% столичних мешканців не схвалюють ідею з позачерговими виборами. 8% киян залишаються до перевиборів байдужими, а ще 8% — не змогли відповісти на це питання.

Прийти на виборчі дільниці збираються 77,5% мешканців столиці. Не брати участі у перевиборах Київського міського голови твердо вирішили 12,8% опитаних, а 9,7% — ще не визначилися зі своїми планами.

При цьому 43% опитаних вірять, що після перевиборів життя в Києві покращиться. 32,5% киян не вірять, що вибори якось змінять ситуацію в місті, 3,2% — припускають, що вона погіршиться, а 21,4% — не знають, як відповісти на це питання.

Телефонне опитування мешканців Києва було проведене Центром Разумкова 19 і 20 березня 2008 року. Було опитано 1067 респондентів віком 18 і більше років.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування