Наступник Путіна пустив "попереджувальний постріл" через Україну

Вівторок, 25 березня 2008, 07:15

Майбутній президент Росії Дмитрій Медвєдєв приєднався до офіційних голосів із Москви до країн Заходу з вимогами, щоб НАТО не обіцяло майбутнього членства Україні та Грузії.

В інтерв’ю газеті "Financial Times" він сказав, що Росія не може бути задоволена наближенням до її кордонів військового блоку, до якого вона сама не належить.

За словами Медвєдєва, членство Грузії та України в НАТО шкодило би існуючій системі європейської безпеки, передає "Бі-Бі-Сі".

"Financial Times" називає висловлювання Медведєва "попереджувальним пострілом у бік розширення НАТО".

Видання також зауважує, що його коментарі з’явилися незадовго до планованого візиту в Київ президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Буша, який активно підтримує надання Україні та Грузії Плану дій з набуття членства в НАТО.

Наступного тижня президент Буш братиме участь у саміті НАТО в Бухаресті, куди висловив бажання приїхати також ще чинний президент Росії Володимир Путін.

Кілька європейських країн виявили застереження щодо подальшого розширення НАТО на схід, побоюючись погіршення взаємин з Росією.

Нещодавно обраний на президентську посаду Медвєдєв повторив висловлені нещодавно президентом Путіним посилання на опитування громадської думки в Україні про низький рівень підтримки вступу до НАТО.

Він непрямо визнав, що більшість грузинів нещодавно на референдумі висловилися за долучення до Альянсу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News