Катеринчук іде на вибори, щоб не ображати киян

Субота, 29 березня 2008, 14:00

Народний депутат від НУ-НС Микола Катеринчук готовий висунути свою кандидатуру на посаду мера Києва.

"Я готовий висунути свою кандидатуру на вибори міського голови Києва від Європейської партії України. Я готовий показати киянам реальну програму розвитку Києва та представити свою команду, яка спроможна її реалізувати", - заявив Катеринчук у своїй статті в "Дзеркалі тижня".

На його думку, "призначення так званого єдиного кандидата на посаду мера Києва від коаліції демократичних сил — це образа для киян".

"Невже кияни, які є елітою українського суспільства, не можуть самі розібратись у своєму виборі? Невже вибір голови Києва має відбуватись у кулуарах влади і залежати від домовленостей між партійними лідерами?", - запитує Катеринчук.

"Сьогодні політики, яких привів до влади наш Майдан, намагаються нав’язати киянам "вибір без вибору" — призначення мера у своїх владних кабінетах", - вважає він.

На думку політика, "дуже важливо не марнувати час у політичних інтригах, а прийняти закон, який буде регламентувати процедуру виборів мера у два тури".

Катеринчук відзначив, що законопроект про проведення виборів мера у два тури, вже поданий до ВР депутатами від БЮТ, "недосконалий і потребує суттєвих змін".

Він пропонує негайно створити групу експертів, яка доопрацює законопроект двоступеневих виборів міського голови та подасть його на розгляд до Верховної Ради для термінового прийняття і готовий особисто взяти на себе відповідальність за керівництво цією групою.

"Я пропоную всім політичним силам, а також незалежним кандидатам, які вважають, що здатні вирішити проблеми Києва, також висунути свої кандидатури на вибори київського міського голови", - підкреслює він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News