Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) пропонує Кравчуку визначитися – або НАТО, або...

Вівторок, 8 квітня 2008, 15:46

СДПУ(о) виступає проти приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО, тому вважає, що член партії Леонід Кравчук має визначитися, наскільки його позиція з цього питання відповідає позиції СДПУ(о).

Про це йдеться у заяві політбюро СДПУ(о) щодо приєднання України до НАТО, в якій, зокрема, коментується виступ Кравчука в ефірі каналу "Інтер", де він відстоював необхідність участі України в НАТО.

"СДПУ(о) вимагає від влади забезпечення конституційних прав громадян і невідкладного винесення питання щодо приєднання до НАТО на загальнонаціональний референдум", - йдеться у заяві.

При цьому в документі нагадується, що за проведення такого референдуму "висловилося щонайменше 4,5 мільйона громадян України, чиї підписи підтверджені місцевими органами влади і ЦВК".

Крім того СДПУ(о) заявляє про те, що вона проти приєднання України до НАТО чи будь-яких інших військових блоків.

Також СДПУ(о) проти ухвалення ПДЧ, "що і за назвою, і за змістом є кроком до приєднання до цього блоку".

"Усі інші міркування окремих членів партії є лише їхньою особистою думкою і не можуть розцінюватися як офіційна позиція СДПУ(о)", - наголошується у заяві.

"Це стосується, зокрема, і висловлювань Леоніда Кравчука під час обговорення питання щодо НАТО", - уточнюється у документі.

В партії вважають, що "Леонід Макарович, який тривалий час перебуває у лавах СДПУ(о), був членом керівних органів партії,... яка стоїть на антинатовських позиціях і була свого часу ініціатором збору підписів за всеукраїнський референдум щодо НАТО і ЄЕП, має сам визначитися стосовно того, наскільки його особиста позиція відповідає позиції партії, членом якої він залишається".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування