У Луценка на Черновецького є справа на 100 мільйонів

Вівторок, 15 квітня 2008, 09:46

Міністерство внутрішніх справ викрило голову КМДА Леоніда Черновецького у причетності до незаконного рішення щодо виділення земельної ділянки вартістю понад 100 млн. грн.

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС, працівники Головного управління боротьби з оргзлочинністю задокументували факти зловживань та службового підроблення посадовцями Головного управління земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації.

Як встановили оперативники ГУБОЗ, на підставі сфальсифікованого технічного звіту до державного земельного кадастру було внесено інформацію щодо користувача земельної ділянки у Києві загальною площею 11, 2 га.

Ця земля (ринкова вартість понад 100 млн. грн.) в 2006 році була безпідставно зареєстрована за одним із ТОВ, сказано в повідомленні.

"Окрім двох районних керівників з питань землевпорядкування свій підпис на сфальсифікованих документах поставив і керівник Головного управління земельних ресурсів мерії. Саме він підписав схему меж земельної ділянки для її оренди начебто для оздоровчого комплексу", - повідомляють в МВС.

"Згоду на розроблення документації із землеустрою надав особисто мер Києва 11 квітня 2007 року", - наголошують правоохоронці.

Правоохоронці вважають це рішення незаконним, оскільки ніякого оздоровчого комплексу на вказаній землі не існує. Більш того, протягом майже 12 років (з 1995 по 2007 рр.) орендна плата за користування цією земельною ділянкою не сплачувалася.

За фактом підроблення документів за попередньою змовою групою осіб Головне слідче управління МВС порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 358 Кримінального кодексу. Санкції цієї статті передбачають до 5 років позбавлення волі.

"До речі, в день відкриття провадження у цій кримінальній справі начальник ГУ земельних ресурсів КМДА пішов у відставку – за власним бажанням", - зазначає прес-служба ГУБОЗ МВС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News