Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ збирається притягнути Балогу до кримінальної відповідальності

Середа, 16 квітня 2008, 11:47

Блок Юлії Тимошенко має намір ініціювати вивчення всіх проектів указів, які візував глава секретаріату президента Віктор Балога, і порушити питання про притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це заявив газеті "Комерсант-Україна" депутат від БЮТ Андрій Портнов.

"Ми ініціюємо вивчення всіх проектів указів, візованих Балогою, які він підсував президенту. Після чого маємо намір ініціювати питання про притягнення його до кримінальної відповідальності", - попередив він.

Не підтримують дії Балоги й у пропрезидентській фракції "НУ-НС" – зокрема, його вимогу подати у відставку до економічного блоку уряду.

"Сьогодні з боку секретаріату продовжуються дрібні напади на уряд, щоб він збився зі шляху й почав робити помилки. Їм майже вдалося це зробити", - заявив газеті заступник глави фракції Тарас Стецьків.

Він зазначив, що подібні заяви ставлять фракцію "НУ-НС" "у незручне становище". "Ми постійно повинні виправдуватися за дії секретаріату перед БЮТ!" - поскаржився депутат.

Водночас у Партії регіонів вважають, що від подібних конфліктів виграє не секретаріат президента, а особисто прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Є непрямі ознаки того, що вона робить усе, щоб її відправили у відставку – програму уряду не затверджує, зміни в бюджет не пропонує, антиінфляційної програми немає", - заявив депутат Юрій Мірошниченко.

"Вона не збирається працювати до кінця року. Я не виключаю, що ця заява свідчить про те, що в колі президента, як то кажуть, купилися на провокації Юлії Тимошенко", - сказав він.

Як відомо, у вівторок Балога заявив, що міністри економічного блоку повинні подати у відставку, тому що вони не справляються з наявними економічними викликами, а Кабінет міністрів повинен узяти на себе політичну відповідальність за розвиток проблемних явищ у вітчизняній економіці.

У БЮТ заяву Балоги пов'язують із радою коаліції, яка відбулася напередодні, у ході якого БЮТ і частина фракції "НУ-НС" закликали президента звільнити Балогу з посади голови секретаріату президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування